Expoziție temporară de cărți poștale ilustrate
„Parisul studenției mele…”

În perioada 5 aprilie – 29 mai 2022, Muzeul Național „Brătianu” organizează o nouă expoziție de cărți poștale ilustrate intitulată „Parisul studenției mele…”.
Expoziția își propune să prezinte acest oraș așa cum l-au cunoscut fiii lui Ion C. Brătianu, în vremea studenției lor. Ilustratele sunt editate în Franța, Germania, Anglia, Italia și Austro-Ungaria, la cumpăna secolelor XIX-XX, și prezintă aspecte generale și obiective specifice din capitala franceză.
Cărțile poștale aparțin domnului Cornel Lazăr, un pasionat colecționar, multiplu medaliat cu aur la expozițiile de cartofilie: Salonul Campionilor (București, 2003), Expoziția Centenar Timișorean (Timișoara, 2003), Expoziția Națională „Efiro” (București, 2004), Expoziția Națională de Cartofilie (Piatra Neamț, 2005 și Constanța, 2006).
O carte poștală este o mică bucată dreptunghiulară de carton folosită pentru corespondența scurtă, de câteva rânduri. La început, cartea poștală a fost fără ilustrație. Mai apoi, aceasta a fost imprimată cu imagini ale locului în care se afla expeditorul, iar mai târziu, ilustrația a fost diversificată și cu alte produse artistice: desene, picturi, fotografii ș.a.
Acest tip de corespondență rapidă care, astăzi, nu prea se mai folosește a apărut dintr-o necesitate financiară, costul expedierii unei cărți poștale fiind mai mic decât al unei scrisori.
Echipa Muzeului Național „Brătianu” vă dorește „plimbare” plăcută în expoziție!